söndag 6 november 2011

Fyyy F*n ! Aldrig mer !

Aldrig mer Ryanair !

Kommer till Skavsta airportlite lite mer än en timme innan flyget ska gå. Vi ska boarda med endast handbagage. Men såklart har både jag och Bella en rullväska samt handväska och med ****Ryanair får man endast ha ett bagage.  Men jag gömde min handväska under min stora poncho :) Asbra, pappa tipsade mej. Han är bäst. Bella gömde oxå sin lilla handväska under jackan. Går till tullen, eller vad det heter.. där man ska röntga väskan å allt. Och alla måste väga sitt bagage för att komma vidare. Hjärtat börjar slå. 9.9 kg ! YES.
- Din handväska också.
- Öhm..... vaa ?
- Din handväska måste du också ställa på vågen... som du har där under...
Fan då.. Bara att spela superkorkad å trixa fram den.. 11.9 kg !! Jäkla skit, men kanske hon är snäll...... hoppas.

- Du får gå här utanför å packa om.

Vadå packa om !? Jag måste ha allt med mej !! Såklart samma sak för Bella.
Väger väskan igen efter att jag, i smyg, hängt på mig kameran runt halsen och stoppat extern håddisk samt plånboken i byxan.

- Fortfarande övervikt.

Sura som vi är går vi till toaletten för att klä på oss extra kläder och fixa utan att ha hela flygplatsen som publik. Så min parfym (va bara lite kvar i den) å min deo åkte i soporna.. påsen med allt svenskt godis jag köpt till mina vänner här nere fick oxå lov att lämnas kvar i Sverige.. Men istället för att slänga det så tog jag med det tillbaka till vågen för att ge det till den sura kvinnan som stod där...Kanske kunde få henne på lite bättre humör.. Så jag och Bella smyger oss fram till vågen igen, jaa smyger! Om vi skulle gått normalt eller fort skulle allt som vi packat på oss rasa av... å det skulle ju bli pinsamt. Bella hade två tights på sig, två shorts, tre tröjor, tre skärp... ett par jeans som hon la som nå slags låtsas tuttar samt en stor bok på flera hudra sidor innanför tröjorna... och så, med skärpen, spände hon fast sin necessär (stavning ?) och plånbok.... jacka på och två halsdukar. Ni förstår väl att vi såg helt galna ut ? :P

Nu står det en ny kvinna vid vågen. Bella kommer igenom och även jag ! :D Jag fick till och med behålla godiset själv trots 11 kg (om jag stoppade ner det i väskan fort...) schysst :) Så då var vi inne ! Äntligen.

Ska försöka avsluta historien lite snabbt.
En personer framför oss, vid "röntgen" har tydligen nått knasigt i sitt bagage och vi måste omedelbart utrykmma lokalen. .  ? 20 min innan vårat plan ska lyfta får vi komma in igen. Vi går igenom pip-bågen å Bella blir såklart fast.
- Har du nått skärp på dej?
-Jaa, tre stycken ;)
- Tre? och två shorts ser jag. Har du dubbelt av allt?
- Jaa, nästan...
- Hade du övervikt?
- öhm. .  jaaa... men inte nu längre...

Såklart blir vi sist på planet också, och Ryanair har inte bestämda sittplatser. .  Kaos. Alla hyllor ovanför huvudena är fulla.. Och där kommer vi med två proppfulla rullväskor (min är till och med större i måtten än vad den får vara... oopsiie)

Nu är jag i min lägenhet iaf. Sååå skönt. Och från nu blir det aldrig mer Ryanair för min del !!


1 kommentar:

  1. Herregud vad hemskt!! Tur att ni kom hem till slut :)

    SvaraRadera